Je collega beter begrijpen

In de clinch met je collega?

Lig je wel eens in de clinch met een collega? Of kun je al jaren niet opschieten met een collega waar je dagelijks mee te maken hebt? Of vind je dat de meesten hun werk niet goed doen? Vervelend hè? Wanneer het zo af en toe gebeurt kun je er wel mee leven. Maar wat nu wanneer je daardoor zelfs met tegenzin naar je werk gaat?!

De meesten van ons brengen een groot deel van hun leven op de werkvloer door. Het is dus wel zo fijn wanneer we het daar naar ons zin hebben.

Nu kunnen er vele factoren zijn waardoor jij het niet naar je zin hebt op je werk. Die ga ik niet allemaal beschrijven. Mijn expertise ligt op het gebied van de temperamenten. En juist die temperamenten kunnen ervoor zorgen dat jij het aangenaam vindt op je werk of juist niet.

Zo heeft het ene temperament de eigenschappen die uitstekend passen bij een leidinggevende functie. Maar het andere temperament is juist weer geknipt voor een verkoopfunctie. Voor elke functie of beroep is een temperament wat het beste daarbij past. Maar helaas, zo werkt het niet in de praktijk. Het komt met grote regelmaat voor dat iemand met eigenschappen van een bepaald temperament op de “verkeerde” stoel zit. Daarmee zullen we moeten dealen wanneer het iemand anders is dan jijzelf.

Toch kun je het jezelf aangenamer maken. Wanneer jij begrijpt waaróm jouw collega een bepaald gedrag vertoont, is het ook gemakkelijker om daarmee om te gaan.

Kortom, leer je collega’s kennen door je te verdiepen in de temperamenten en ontdek hun kracht en valkuil. Ik garandeer je dat je dan in ieder geval je minder zal storen aan het gedrag van hen.

Een zeurpiet, flapuit, luiwammes of durfal? Wanneer je het boek leest begrijp je hen.